Κυριακή, 05 Μαϊος 2024

#ΜΠΑΣΚΕΤ

ΑΡΗΣ - Στεάουα Βουκουρεστίου 70-66 | Το έκανε δύσκολο... και το κέρδισε!

Posted On Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015 22:51

Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο ΑΡΗΣ μας σήμερα απέναντι στους Ρουμάνους και ένα παιχνίδι που στο ημίχρονο φαινόταν υγιεινός περίπατος κατέληξε σε θρίλερ μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα. Ευτυχώς το καθοριστικό τρίποντο του Κοέν, η ψυχραιμία του Γουότερς στις βολές και η καθοριστική συμβολή του Μούρτου έδωσαν τη νίκη στην ομάδα μας και αποφύγαμε το στραβοπάτημα. Πάγωσε το Παλέ με τον τραυματισμό του Μακνήλ που για περίπου 3' έμεινε ξαπλωμένος.

Ο ΑΡΗΣ στο πρώτο ημίχρονο αν και δεν έβγαλε δύναμη και πάθος στην άμυνα ήταν αρκετά συγκεντρωμένος στην επιθέση και σιγά σιγά κατάφερε να χτίστει μια διαφορά ασφαλείας(+15). Στην επανάληψη όμως σχεδόν όλοι οι παίκτες μπήκαν πιο χαλαρά μέσα και με τον Πρίφτη να δείχνει διάθεση να ρισκάρει με κάποια σχήματα που δεν του έβγαιναν οι Ρουμάνοι όχι μόνο ροκάνισαν τη διαφορά αλλά κατάφεραν να πάρουν και προβάδισμα λίγα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Ευτυχώς σε εκείνο το σημείο οι φωνές από την κερκίδα ξύπνησαν παίκτες και τεχνικό τιμ και το παιχνίδι γύρισε υπέρ μας αν και φθάσαμε μια ανάσα από την ήττα που θα ισοδυναμούσε με πέταμα στον κάδο των αχρήστων της σπουδαίας νίκης που κάναμε πριν μια εβδομάδα στο Καζάν. Αν και η νίκη ήρθε νομίζω ότι όλοι στην ομάδα θα πρέπει να πολύ προβληματισμένοι με την εμφάνιση τους. Έχουμε τονίσει ότι είναι σημαντικό μέσα από παιχνίδια με αδύναμους αντιπάλους η ομάδα να βελτιώνεται. Δυστυχώς όπως φάνηκε και σήμερα η ομάδα σε βασικές αδυναμίες της έχει μείνει στάσιμη. Η άμυνα κάτω από το καλάθι, τα μπλοκ άουτ αλλά και η συγκέντρωση στην επίθεση όταν η μπάλα καίει είναι στοιχεία που πρέπει να δουλέψει ο ΑΡΗΣ μιας και εκεί είναι που πονάει. Χαρακτηριστικό του ΑΡΗ που είδαμε στο Β ημίχρονο ήταν  ο πανικός στην επίθεση όπου ζήτημα να δώσαμε μια ασίστ και αυτή ήταν η παρακινδυνευμένη πάσα του Σίμτσακ στον Γουότερς. Όλες οι υπόλοιπες επιθέσεις ήταν ατομικές ενέργειες και παράλογα σουτ με τη λήξη του χρόνου. Απορίας άξιο γιατί το σχήμα με Ζάρα και Τσούπκοβιτς που δούλεψε καλά στο πρώτο ημίχρονο δεν το ξαναείδαμε στον αγώνα. Στα θετική η πολύ καλή εμφάνιση του Κοέν όπως και του Σπύρου Μούρτου αλλά και ότι και σε ακόμη ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες η ομάδα μας κατάφερε να ανταπεξέλθει και να φύγει με τη νίκη. Αν και η νίκη θα έπρεπε να κριθεί  υπέρ μας πολύ νωρίτερα...

Η νίκη σήμερα αν και ο αντίπαλος δεν ήταν κάποια δυνατή ομάδα είχε ιδιαίτερη σημασία μιας και μας διατήρησε στην πρώτη θέση του ομίλου και παράλληλα κατάφερε να μην ξενερώσει τον κόσμο που έδωσε βροντερό παρών. Όσοι ήμασταν και στα παιχνίδια του ΑΡΗ σην Ευρωλίγκα την τελευταία χρονιά που αγωνιστήκαμε στη συγκεκριμένη διοργάνωση βλέποντας το Παλέ σήμερα πραγματικά χαμογελούσαμε από ικανοποίηση.  Και όταν ξέρεις ότι αυτή η ομάδα μπορεί να παίξει καλύτερο μπάσκετ και να προχωρήσει ακόμη περισσότερο σε Ελλάδα και Ευρώπη τότε η εποχή που το sold out στο Παλέ θα είναι μια μόνιμη κατάσταση μοιάζει να είναι πολύ κοντινή.  Ναι στηρίζουμε την ομάδα και στα δύσκολα αλλά όπως και να το κάνεις άλλο να τρως σφαλιάρες και άλλο να βλέπεις μια δυνατή ομάδα που κερδίζει μέσα έξω! Αφήνουμε στην άκρη την σημερινή κακή εμφάνιση και κοιτάμε μπροστά στα καλύτερα που έρχονται!

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!